Monday, February 15, 2010

LEPAK DI OLD TOWN !!!!!!!!!!!!!!!!

Masing-masing ada masalah sendiri,
Masalah dunia, masalah peribadi.
Luahkan jangan simpan dalam hati,
Boleh cerita di kedai kopi.

Cerita kedai kopi,
Cerita kedai kopi,
Tiada hakim, tiada saksi,
Cerita sensasi di kedai kopi...

Aku bukannya nak menyanyi tapi lirik Cerita Kedai Kopi ni just saja2 letak sebab aku nak cerita sikit pasal aku lepak ngan family aku kat Old Town tadi. Dah lama aku tak balik rumah n lepak ngan family aku macam dulu.. Jadi aku ajak la family aku lepak kat kedai Old Town... Selalu nya kalau aku pegi Old Town kat Jalan Yap Kwan Seng... Tapi tak tahu kenapa plak hari ni bapak aku bawak aku pegi Old Town kat Taman Permata... Jadi kira nya first time la aku pegi Old Town kat Taman Permata tu...

Aku memang tak kisah nak pegi mane2 pun tapi bila aku pegi Old Town kat taman Permata td aku pelik gak la.... Korang tau sebab apa? First, tempat tu ramai pekerja melayu... Kedua tempat tu orang ramai tapi sunyi je... Last skali tempat tu ade air-cond tapi aku tak tahu kenapa aku panas je kat situ...

Selalu nye kalau kite pegi Old Town mesti tak ramai pekerja melayu tapi kat sini lain sket... sume kat situ pekerja melayu... Bukan aku tak suka ramai orang kite kerja kat situ tapi service dorang memang aku cukup2 tak suka... Dah la wat keje lambat pastu keje tak buat lagi sibuk ngan die punye handphone.... SABAR JE LA MIZZI !!!!!

Kalau kita pergi Old Town, mesti bising dan riuh dengan mulut2 orang Malaysia... tapi kali ni aku pegi kat situ, senyap sepi je.... Orang ramai tapi sunyi je.... Tu yang buat aku pelik tu... Memang tak de feel langsung la pegi Old Town kalau senyap gila camtu.... Memang ramai orang tak suka bising2 tapi kalau kite lepak kat kedai kopi tp senyap je memang tak best la camtu...

Lastly, tak tahu la kenapa aku lepak kat situ panas je... Air-cond ade tapi aku pun pelik kenapa aku panas je... Either dia x pasang air-cond or aku yang x rase air-cond die.... Tapi family aku pun kate panas tadi... Maybe skang ni musim panas kot....

Sori la sebab syok sgt borak sampai lupa nak amik pic... ni je pic yang aku dapat amik tu pun lepas dh abis makan...Memang aku gembira gila tadi dapat lepak ngan family aku... Dah lama aku tak lepak ngan dorang... Tapi rugi la sebab kakak aku tak de.... Dia outstation plak.... Rugi la... kalau dia ada mesti best... Anyway, aku memang enjoy dapat lepak ngan family aku.... Hope ktorang dapat lepak lagi macam ni....

2 comments:

saad said...

waah..mizi dh ade blog bru..blog lame pecite?huhu

Mizzi said...

Blog lame still active macam dulu....
Tp blog tu kan ko tau pasal politik...
Blog ni x kan sentuh pasal politik...
more to personal thing....